Zájezd do jižní Anglie

V termínu od 8. do 13. října se uskutečnil školní poznávací zájezd do Angie. Výletu se zúčastnili studenti G2.A a několik studentů G3.A společně s žáky 2. stupně Základní školy ve Zhoři. Odjížděli jsme v neděli 8.11. v 15:00 od Gymnázia Omská. Jeli jsme přes Německo, Belgii a Francii. Brzy ráno v pondělí jsme dorazili do Francie k přístavu Calais. Po zvládnutí kontroly jsme vyčkali na trajekt, který nás přepravil do Doveru do Anglie. Z Doveru pokračovala naše cesta rovnou do Londýna.

V Londýně jsme strávili celé pondělí. Viděli jsme pevnost Tower, Tower Bridge, měli jsme domluvenou prohlídku v Shakespearově divadle The Globe. Od divadla jsme pokračovali na druhou stranu Temže ke kostelu sv. Pavla, odkud jsme po menším rozchodu zamířili zpět k autobusu, který nás odvezl do Eastbournu. V Eastebourne si nás vyzvedli naše hostitelské rodiny, u kterých jsme bydleli 3 dny.

V úterý nás čekala návštěva města Brighton. Podívali jsme se dovnitř Royal Pavilion a měli jsme rozchod po městě. Poté nás autobus odvezl k nádherné přírodní památce Seven Sisters Cliffs. Prošli jsme se po útesech a na chvíli jsme zašli i k moři.

Ve středu jsme se vydali do dalšího přímořského města – Hastings. Tam jsme navštívili pašerácké jeskyně a poté jsme měli opět rozchod a možnost nakoupit suvenýry. Odpoledne jsme vyrazili do města Canterbury na prohlídku nádherné gotické katedrály. Po rozchodu a prohlédnutí města jsme nasedli na autobus a vrátili se do rodin.

Ve čtvrtek jsme brzy ráno vyrazili z Eastbourne do Londýna na prohlídku druhé části města. Projeli jsme se lodí po Temži a zašli jsme se podívat na Trafalgar Square, Piccadilly Street, China Town, Buckinghamský palác, palác Winsdor, Big Ben, Westminsterský palác a London Eye. London Eye byla naše poslední zastávka před cestou do Doveru. V Doveru jsme nasedli na trajekt a pluli zpět do Calais, odkud jsme vyrazili rovnou do Prahy. K Omské jsme dorazili v pátek 13.11. ve 13:00.

Z. Kachlíková, G2.A