Zájezd do jižní Anglie

V sobotu, 14. října, vyrazily třídy 06.A a 06.B s doprovodem paní profesorky Říhové, Kyliánové, pana profesora Grolla a náčelníka (=průvodce) Pavla na sedmidenní zájezd do jižní Anglie.

První den jsme strávili v Londýně, kde nás zejména zaujal Shakespearův Globe, kterým nás provázel vtipný znalec Shakespeara. Poté následoval rozchod, při kterém jsme se mohli podívat do muzea moderního umění – Tate Modern, ze kterého byl nádherný výhled na celé město. Večer jsme se ubytovali a seznámili s hostitelskými rodinami v Shorehamu.

Druhý den jsme navštívili Hastings, kde nás velmi zaujaly pašerácké jeskyně a pak výlet na nádherné křídové útesy Beachy Head. Třetí den jsme ve městě Brighton viděli palác Royal Pavilion, čtvrť The Lanes a překrásné pláže. Pak jsme popojeli na Hever Castle, rodiště Anny Boleynové, který vypadal jako z pohádky, s nádhernými zahradami, bludišti a jezerem.

Alespoň jednou jsme museli zažít pořádný britský déšť, čímž jsme si ale nenechali zkazit náš předposlední den strávený v přístavním městě Portsmouth. Kvůli nepřízni počasí na vyhlídkové věži Spinnaker nejezdily výtahy. Nedali jsme se odradit a zdolali 560 schodů až na vrchol, kde nám byl odměnou krásný výhled na celý přístav.

Poté už se blížil obávaný konec zájezdu. Ráno jsme se rozloučili s rodinami, se kterými jsme sice strávili jenom večery a brzká rána, kdy jsme spěchali na autobus, ale díky nimž jsme lépe poznali britskou kulturu a jak taková běžná rodina žije. V rodinách, i mimo ně, nás pobavil britský přízvuk a výrazy jako “bloke” and “blimey”.

Před odjezdem jsme se ještě jednou podívali do Londýna. Tentokrát jsme jej viděli z jiného úhlu, a to z lodi na Temži, která nás dovezla až k Londýnskému oku. Dále jsme viděli budovy Parlamentu se slavným zvonem Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, a kdo chtěl tak navštívil Národní galerii na Trafalgarském náměstí a Britské muzeum. Celý zájezd jsme završili závěrečným nákupem na Oxford Street.

Všichni jsme si zájezd velmi užili, moc děkujeme za organizaci tohoto nezapomenutelného zážitku!

Kristina Cassidy, 06.B

Tower Bridge
The Globe
Hever Castle
Beachy Head