Zájezd do Anglie

V pondělí 17. června jsme my, žáci z Tercie A a B, naše milé paní profesorky Prokopová, Říhová a Vondráčková a skvělá průvodkyně Bára zabalili kufry a vyrazili na dlouho očekávaný týdenní pobyt v Anglii.

Cesta byla dlouhá, takže jsme do Velké Británie dorazili až v úterý ráno. Náš zájezd jsme začali výletem v Brightonu. Prošli jsme se po Palace Pier, navštívili jsme místní Sea Life akvárium (což je mimochodem nejstarší akvárium na světě), prohlédli si Royal Pavilion, rozhlédli se z rozhledny i360 a na chvíli jsme pobyli na pláži. Na konci dne nás autobus odvezl k hostitelským rodinám v přímořském městečku Worthing, u kterých jsme bydleli.

Další den jsme šli do studijního centra ve Worthingu, kde jsme se dopoledne učili. Odpoledne jsme potom vyrazili do Eastbourne a na útesy Seven Sisters, odkud byly úžasné výhledy na okolí a maják Beachy Head.

Ve čtvrtek jsme se opět dopoledne učili a odpoledne jsme jeli do přístavu Portsmouth. Zde jsme byli v námořním muzeu a na historické lodi Victory, se kterou Admirál Nelson zvítězil nad Napoleonem v bitvě u Trafalgaru.

V pátek bylo poslední dopoledne kdy jsme se učili a za naše náročné třídenní studium jsme dostali certifikát. Poté jsme se odpoledne vypravili na kouzelný hrad Arundel s nádhernými zahradami.

V sobotu jsme celý zájezd zakončili celodenní výpravou do Londýna, kde jsme se projeli lodí po Temži a viděli spoustu známých budov a míst, od nultého poledníku v Greenwich, přes sídlo krále Buckingham Palace, Trafalgarské náměstí až po Houses of Parliament se slavným Big Benem. Prošli jsme se parky Green Park a St James’s Park a na závěr jsme se pokochali výhledem z London Eye. Poté jsme se metrem vrátili k autobusu a vyrazili na dlouhou zpáteční cestu.

V neděli 23. června jsme v pořádku dorazili domů, plní dojmů a zážitků. Myslím, že náš zájezd do Anglie jsme si všichni užili, paním profesorkám děkujeme za doprovod a paní profesorce Říhové za organizaci.

Tereza Bielecká, 03.B

ptr